Wat betekent dat eigenlijk, IPL?

IPL staat voor Intense Pulsed Light (Intens Gepulseerd Licht). IPL ontharing is ontworpen om de cyclus van haargroei te helpen doorbreken door zich te richten op de haarwortel of het haarzakje.

Lichtenergie wordt overgebracht door het huidoppervlak en wordt geabsorbeerd door de melanine die aanwezig is in de haarschacht. De geabsorbeerde lichtenergie wordt onder het huidoppervlak omgezet in warmte-energie, die de haarfollikel uitschakelt en verdere groei voorkomt.

Behandelde haren vallen in de loop van enkele dagen tot 1-2 weken op natuurlijke wijze uit.

Is IPL hetzelfde als laser?

Vergelijkbaar, maar niet helemaal! Laser maakt gebruik van een enkel spectrum van geconcentreerd licht in een enkele kleur en golflengte. IPL gebruikt een veel breder spectrum van licht in verschillende kleuren en golflengtes. Beide methoden richten zich op de melanine in het haarzakje, en kunnen langdurige resultaten opleveren.

Omdat laserbehandeling het licht op het haarzakje richt en niet op de huid, wordt het vaak aanbevolen voor donkere huidtinten die niet geschikt zijn voor IPL-behandeling.

Is IPL permanent?

Met regelmatige onderhoudsbehandelingen om vervelende nieuwe haartjes op te vangen - jazeker!

IPL zal hergroei blijven voorkomen zolang je regelmatig blijft behandelen. Met ons meest krachtige apparaat, SmoothSkin Pure Fit, kan je verwachten het apparaat elke 4-8 weken te gebruiken na uw eerste 12 behandelingen.

Zoals voor alle IPL- of laserbehandelingen voor thuisgebruik geldt (geloof niemand die je iets anders wijsmaakt), duurt één behandeling niet eeuwig en is het van cruciaal belang dat je regelmatig bijbehandelt.

Is IPL veilig?

IPL is grondig getest op doeltreffendheid (dat is het vermogen om het gewenste effect te bereiken) en natuurlijk op veiligheid - voor gebruik op zowel het gezicht als het lichaam.

Zolang IPL volgens de gebruiksaanwijzing wordt gebruikt, zou u geen nadelige bijwerkingen mogen ondervinden. Alle SmoothSkin-apparaten zijn voorzien van een huidtintsensorsysteem dat voorkomt dat het apparaat gaat knipperen als het geen geldige, veilige huidtint detecteert.

Hoe lang duurt een IPL-behandeling?

Recente studies hebben aangetoond dat het haar al na 4 behandelingen vermindert, dus binnen een maand kunt u al resultaten zien. Met SmoothSkin Pure, ons krachtigste apparaat, kunt u verwachten tot 92% haarreductie te zien na een behandeling van 4 weken! In termen van behandeltijd, kunt u een volledige lichaamsbehandeling doen, waarbij benen, oksels, gezicht en bikini in slechts 10 minuten worden behandeld!

Al onze IPL apparaten zijn voorzien van een glijmodus die perfect is voor grotere oppervlakken zoals de benen.

Doet een IPL-behandeling pijn?

Meestal niet. Elke flits voelt aan als een warme sensatie tegen de huid, maar zou niet pijnlijk moeten zijn. SmoothSkin Pure Fit heeft ook een handige zachte stand - ideaal voor gevoelige gebieden of nieuwe gebruikers! Anne zei: "Ik heb helemaal geen pijn gevoeld tijdens het proces. Ik dacht dat er misschien een beetje pijn zou zijn, maar het voelde alleen een beetje warm aan.

Is IPL geschikt voor mij?

Door de manier waarop de technologie zelf werkt, is IPL niet geschikt voor de donkerste huidtinten. IPL wordt ook niet aanbevolen voor rood, grijs of zeer licht (blond) haar.

Kijk snel in de tabel hiernaast om te zien of je geschikt bent - en onthoud dat als je niet de resultaten ziet waarop je had gehoopt, we een 90-dagen geld-terug garantie bieden.

Klinkt interessant! Wat nu?

Geweldig! Binnenkort behoren die vervelende wasafspraken en last-minute scheerbeurten tot het verleden! Klik op de knop hieronder om meer te weten te komen over de verschillende producten die verkrijgbaar zijn en hoe ze je kunnen helpen om langer een gladde huid te hebben.

Vergelijk producten