Veelgestelde vragen - Over SmoothSkin

Is SmoothSkin klinisch bewezen?

Absoluut! Alle SmoothSkin producten zijn klinisch bewezen om veilige en effectieve permanente ontharing te garanderen. Alle studies voldoen aan internationale medische- en veiligheidsvoorschriften, zijn ethisch goedgekeurd en onafhankelijk geanalyseerd. Wij hebben tot op heden bijna 4.000 klinische behandelingen uitgevoerd op honderden patiënten en zijn er daarom van overtuigd dat we de beste IPL technologie op de markt hebben.*
Alle praktijken en procedures die betrokken zijn bij het ontwerpen, testen en vervaardigen van onze producten zijn in overeenstemming met:
- Internationale medische veiligheidsnormen, waaronder US FDA**, KFDA en Health Canada.
- Principes van de Verklaring van Helsinki
- ICH richtlijnen voor goede klinische praktijk [GCP]
- BS EN ISO 13485: Medische hulpmiddelen, Kwaliteitsbeheersystemen, eisen voor regelgevingsdoeleinden
- BS EN ISO 14155: Medische hulpmiddelen voor tests op menselijke proefpersonen
- BS EN ISO 62366: Medische hulpmiddelen, bruikbaarheidstechniek
- EMA-richtsnoeren
- MDR - Regelgeving inzake medische hulpmiddelen
- MRC richtlijnen (Medical Research Council)
*het totaal aantal behandelingen uitgevoerd in onze SmoothSkin klinische studies
**SmoothSkin is goedgekeurd door de FDA onder de 510k indiening

Wat maakt SmoothSkin uniek?

SmoothSkin is niet zomaar expert op het gebied van IPL, het is het enige dat we doen. Geen broodroosters. Geen TV's. Geen tandenborstels. Alleen IPL lichtontharing.
Met ons hoog opgeleide team van experts in onderzoek, productontwikkeling en klinische studies, gevestigd in het SmoothSkin hoofdkantoor, zijn wij 's werelds grootste IPL fabrikant, en we besteden 100% van onze tijd en middelen aan het onderzoeken, ontwerpen, ontwikkelen, produceren en testen van onze nieuwste IPL-technologie.
Door het intensief bestuderen van de interactie tussen licht, huid en haar op cellulair niveau, hebben we een veilige en effectieve technologie ontwikkeld. We zijn voortdurend aan het testen en leren om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke resultaten behaalt met je SmoothSkin producten. We hebben bijna 4.000 behandelingen op verschillende huidskleuren uitgevoerd om zowel de veiligheid als de werkzaamheid te bewijzen, zodat u onze producten met vertrouwen kunt gebruiken.*
*Het totaal aantal behandelingen uitgevoerd in onze SmoothSkin klinische studies.

Waar worden SmoothSkin producten gemaakt?

SmoothSkin is 's werelds grootste IPL-fabrikant, met een eigen IPL-fabriek in Swansea in het Verenigd Koninkrijk. Alle SmoothSkin producten worden onderzocht, ontwikkeld en geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk en voldoen aan de internationale medische- en veiligheidsnormen, zodat we ze wereldwijd kunnen verkopen.

Wie zijn de experts achter de technologie?

In 1979 stuitte een PHD-wetenschapper op de basis van IPL-technologie - dezelfde technologie die SmoothSkin tot op de dag van vandaag gebruikt - toen hij per ongeluk een laserstraal over zijn onderarm liet gaan en tot zijn verbazing merkte dat zijn haar daar niet teruggroeide. Deze wetenschapper ontwikkelde vervolgens 's werelds eerste ontharingslasers en in 2002 bundelde hij zijn krachten met drie andere lokale ondernemers (een andere wetenschapper, een ingenieur en een zakenman) om Cyden op te richten - het brein achter het SmoothSkin merk. Meer dan 40 jaar sinds die eerste ontdekking, zijn deze wetenschapper en een van de andere oprichters nog steeds onderdeel van Cyden en actief betrokken bij alle SmoothSkin productontwikkelingen.
Tot op de dag van vandaag worden onze producten nog steeds ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk, door ons team van leidende experts.

Wie zijn SmoothSkin?

SmoothSkin zijn de oorspronkelijke pioniers en 's werelds nr. 1 IPL ontharingsmerk* voor veilige, snelle en permanente haarvermindering. Wij zijn ook 's werelds grootste IPL-fabrikant en hebben meer dan 30 jaar ervaring in licht-gebaseerde ontharing. Al onze producten worden in het Verenigd Koninkrijk ontworpen en ontwikkeld door ons team van vooraanstaande IPL-experts en ondergaan strenge klinische tests om te garanderen dat ze veilig en effectief zijn.
Onze expertise over de interactie van licht, haar en huid is ongeëvenaard; onze klinische expertise is uniek; en omdat we ons uitsluitend richten op de verbetering van IPL, zijn we in staat om altijd de meest geavanceerde IPL-technologie op de markt aan te bieden.
SmoothSkin waren:
- De eerste die een IPL-ontharingsapparaat voor thuisgebruik op de markt bracht
- Het eerste IPL-merk met een ingebouwde huidcontactsensor, om een veilige behandeling te garanderen
- Het eerste merk met een geautomatiseerde Smart Skin Sensor, om de huidtint te detecteren en de energie-output hierop aan te passen, voor een maximale doeltreffendheid
- Het eerste merk dat de perfecte formule van snelheid en kracht heeft ontwikkeld om een optimaal resultaat te bereiken
* Bron: Maia Research Services: Global IPL Hair Removal Devices Market Research Report - 2019-2020 wereldwijde verkoopvolume voor IPL-apparaten voor thuisgebruik.