Veelgestelde vragen - Over je behandelingen

Kan ik SmoothSkin gebruiken om hirsutisme veroorzaakt door polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS) te behandelen?

Ja. SmoothSkin producten hebben uitstekende resultaten gegeven op de overmatige haargroei veroorzaakt door PCOS. Wij adviseren het gebruik van SmoothSkin Pure FIT, ons meest krachtige apparaat, voor langdurige resultaten op de meest hardnekkige haargroei.

Kan ik mijn okels behandelen als ik extra sterke anti-transpirant behandelingen volg, zoals Odaban?

Om mogelijke wisselwerkingen te voorkomen, moet de huid altijd schoon en droog zijn vóór de behandelingen. Wij adviseren een interval van ten minste een week tussen het aanbrengen van Odaban en het gebruik van SmoothSkin producten. Dit is omdat Odaban en andere soortgelijke producten vaak leiden tot een toxische huidreactie, of ontsteking. Als er op het moment van de IPL-behandeling een ontsteking in de huid aanwezig is, bestaat er een risico op huidverbranding.

Kan ik mijn oksels flitsen als ik deodorant op heb?

Nee. Om mogelijke interacties te voorkomen, moet de huid
altijd goed schoon en helemaal droog zijn.

Kan ik vochtinbrengende crèmes, deodorant, of anti-transpiratiemiddelen gebruiken na een een SmoothSkin behandeling?

Ja, maar dit kan alleen ná de behandeling, niet ervoor.

Kan Smoothskin gebruikt worden in combinatie met zelfbruinende-/nepbruiningsproducten, zoals vocht inbrengende crèmes die geleidelijk zelfbruinend worden?

Nee - gebruik SmoothSkin niet als je een zelfbruiningskuur ondergaat. Er kunnen lichtgevoelige eigenschappen in de zelfbruinende moisturisers zitten die de reactie van je huid op de IPL-techniek kunnen beïnvloeden.

Kan SmoothSkin voor of na het bruinen (door blootstelling aan direct zonlicht) gebruikt worden?

Ja, SmoothSkin apparaten kunnen het hele jaar door gebruikt worden. Wij vragen je wel om extra voorzichtig te zijn tijdens de zomermaanden, of als je net op vakantie bent geweest. Er zijn enkele voorzorgsmaatregelen te nemen voor en na het bruinen - zowel via zonnebanken als bij langdurige blootstelling aan de zon, omdat dit de gevoeligheid van de huid verhoogt (een beetje zon op je huid van gewoon buiten zijn is sowieso geen probleem!).
Bruin worden voor gebruik van SmoothSkin:
- Wacht minstens 2 dagen na het zonnen voordat u SmoothSkin gebruikt.
- Gebruik SmoothSkin niet als u een zonverbrande huid heeft en zolang de zonnebrand aanhoudt.
- Wees ervan bewust dat alle soorten bruinen de huid donkerder maken.
Bruinen na gebruik van SmoothSkin:
- Uw huid zal direct na de behandeling gevoeliger zijn.
- Wacht ten minste 24 uur of totdat alle roodheid is verdwenen voordat u behandelde gebieden blootstelt aan de zon.
- Bedek de behandelde gebieden wanneer u in de zon gaat of gebruik een sunblock (50 SPF) in de 48 uur na de behandeling.

Kan SmoothSkin gebruikt worden op elk deel van het lichaam?

De meeste delen van het lichaam kunnen worden behandeld met uitzondering van: slijmvliezen (d.w.z. binnenkant neusgaten, lippen van de mond, oren, binnenkant schaamlippen), direct op de geslachtsdelen (inclusief schaambeen, perineum en scrotum), of rond de vagina of anus. Wij raden af om het gezichtsgebied boven de jukbeenderen te behandelen.

Ik zie geen resultaten, is er iets wat ik kan doen?

SmoothSkin heeft klinisch bewezen resultaten, echter iedereen is anders. Het succes van de behandeling kan afhangen van een aantal factoren, zoals of het haar in de juiste groeifase is, en zelfs hormonale veranderingen of onevenwichtigheden.
Heb je de behandeling van 12 weken volledig doorlopen?
Haargroei is cyclisch en IPL-behandelingen zijn alleen effectief tijdens één van de drie groeifasen (de zogenaamde Anagene fase). Niet alle haren bevinden zich op hetzelfde moment in dezelfde fase en daarom moet je de behandelingen blijven volgen. Het kan zijn dat je een behandeling hebt gemist of dat je het haar niet in de juiste fase hebt geflitst.
Heeft u de haartoonkaart gecontroleerd?
Hoewel het apparaat kan flitsen, heeft IPL weinig of geen effect op van nature zeer blond, grijs of rood haar. Dit komt omdat lichter of rood haar niet genoeg pigment, of melanine, bevat en dus niet in staat is om de uitgestoten lichtenergie efficiënt te absorberen. Het is mogelijk om resultaten te zien bij de behandeling van donkerder blond haar, maar het kan zijn dat je een paar extra behandelingen nodig hebt om hetzelfde niveau van haarvermindering te krijgen.
Heb je geprobeerd hardnekkige gebieden meerdere keren in één keer te behandelen?
Met SmoothSkin Bare FIT kan je hardnekkige gebieden, zoals de oksels, met meerdere flitsen behandelen. Je kan het apparaat maximaal 3 keer over hetzelfde gebied laten gaan. Zorg er wel voor dat je het apparaat tussen de behandelingen door verplaatst en dan weer teruggaat naar de oorspronkelijke plaats, in plaats van direct 3 keer achter elkaar te behandelen.
Onthoud dat alle mensen verschillend zijn en dat we niet allemaal op hetzelfde moment resultaat zien.
Als je verdere hulp of advies nodig hebt, neem dan contact met ons op.

Kan ik SmoothSkin gebruiken om de vrouwelijke schaamstreek te behandelen?

Alle SmoothSkin apparaten zijn veilig en zacht genoeg om de bikinilijn te behandelen. SmoothSkin producten zijn niet getest voor gebruik bij Hollywood (helemaal haarloos) of Braziliaanse (met een dun streepje) doeleinden, en zijn dus niet geschikt voor dit doel.
Gebruik de SmoothSkin apparaten niet direct op de genitaliën, rond de anus of op de slijmvliezen. De genitaliën en de anus kunnen een donkerdere huidskleur hebben en/of een grotere haardichtheid. Het gebruik van het apparaat op deze plaatsen kan ongemak/pijn veroorzaken of je huid verwonden (verbranden, verkleuren of littekenvorming).
Sommige gebruikers vinden de behandeling van de bikinilijn iets gevoeliger, dus als je SmoothSkin Pure FIT gebruikt, kan dit een goed moment zijn om de zachte modus in te schakelen.

Kan ik SmoothSkin gebruiken om de mannelijke schaamstreek te behandelen?

Ja, maar je mag het apparaat niet direct op de slijmvliezen, direct op de geslachtsdelen (schaambeen, perineum en scrotum) of rond de anus gebruiken.

Kan ik mijn wenkbrauwen behandelen met mijn SmoothSkin apparaat?

Nee. Probeer nooit een SmoothSkin apparaat in de buurt van de ogen te flitsen.

Is SmoothSkin geschikt voor gebruik op het vrouwelijke gezicht?

Ja, je kan veilig het gezicht, de wangen en kaaklijn, de bovenlip, nek en kin behandelen. Gebruik het echter NIET op wenkbrauwen, wimpers, hoofdhuid, lippen, neusgaten en oren.

Is SmoothSkin geschikt voor gebruik op het gezicht van mannen?

Ja. SmoothSkin apparaten zijn niet geslachtsspecifiek, maar houd in gedachten dat de resultaten permanent zullen zijn. Voer altijd een patchtest uit voor de eerste behandeling.

Kan ik SmoothSkin gebruiken als ik in bad zit?

Nee. Gebruik het NOOIT in de buurt van badkuipen, douches, wastafels of andere vaten met water. Als jouw SmoothSkin apparaat nat wordt, mag het niet gebruikt worden. Absoluut NIET gebruiken als het apparaat is blootgesteld aan water.

Waarom raden jullie scheren aan in plaats van andere ontharingsmethoden?

Om een IPL-behandeling efficiënt te laten werken, moet je voor elke behandeling het haar boven het huidoppervlak verwijderen. Scheren houdt de haarwortel op zijn plaats om de follikel te bereiken en zorgt voor een maximale doeltreffendheid - en dus een maximaal resultaat.

Moet ik mijn gezicht ook scheren?

Ja. Elk gebied dat je met IPL behandelt, moet eerst geschoren worden.

Kan ik haar verwijderen tussen de behandelingen door?

Natuurlijk! Voor het allerbeste resultaat van je behandeling raden we scheren aan, maar je kunt de haren ook harsen, epileren of epileren als je dat liever doet.

Waarom moet ik eerst mijn haar verwijderen?

Voor een efficiënte IPL-behandeling moet je voor elke behandeling het haar boven het huidoppervlak verwijderen, liefst met de haarwortel op zijn plaats. Daarom moet je scheren voor de behandeling.

Hoe vaak moet ik mijn SmoothSkin gebruiken?

Het is belangrijk om het aanbevolen behandelingsschema te volgen om een maximaal resultaat van je SmoothSkin apparaat te krijgen.
Voor SmoothSkin Pure FIT:
Wij adviseren een behandeling van één keer per week gedurende 12 weken, en daarna gewoon bij te flitsen als dat nodig is. Meestal is dit één keer per 4 tot 8 weken om hergroei te voorkomen.
Voor SmoothSkin Bare FIT:
Wij adviseren een behandeling van één keer per week gedurende de eerste 12 weken, en daarna gewoon bij te flitsen als dat nodig is. Dit is ongeveer één keer per 2 tot 4 weken, en is alleen om haargroei te voorkomen.

Heb ik gel nodig?

Nee, gebruik geen gel met dit apparaat. Zorg ervoor dat uw huid schoon en droog is voor je behandelingen.