Veelgestelde vragen - Over IPL

Kan mijn haar teruggroeien?

Het geheim om zijdezacht te blijven, is vol te houden en te blijven behandelen. Bij regelmatig gebruik zul je zien dat er steeds minder haartjes terug groeien. Deze haren zullen fijner en lichter van kleur zijn en langzamer groeien. Je kan na verloop van tijd je scheerroutine volledig vervangen.

Wat zijn de bijwerkingen van een IPL-behandeling?

Alle SmoothSkin apparaten zijn onafhankelijk getest op effectiviteit en, natuurlijk, veiligheid. Als het apparaat wordt gebruikt in overeenstemming met de gebruiksaanwijzing, zou je geen nadelige bijwerkingen moeten ondervinden.
Het is mogelijk dat je direct na de behandeling enkele kleine huidreacties heeft, zoals roodheid of warmte, maar dit is niets om je zorgen over te maken.
Wij raden aan 24 uur voor de eerste behandeling een patchtest uit te voeren.
Als je andere bijwerkingen ondervindt, stop dan en neem contact met ons op voor advies over wat je nu moet doen.

Is IPL voor thuis hetzelfde als IPL-behandelingen in een salon?

Ja. SmoothSkin maakt gebruik van dezelfde IPL-technologie die in salons over de hele wereld wordt gebruikt om uitstekende resultaten te bereiken. Met de professionele producten kan een opgeleide therapeut echter veel hogere energieniveaus gebruiken dan de IPL-producten voor thuisgebruik die tegenwoordig op de markt zijn. Dit betekent alleen dat je wellicht vaker moet flitsen om je resultaten te behouden.
Met meer dan 30 jaar ervaring in licht-gebaseerde ontharingstechnologie, heeft SmoothSkin de perfecte combinatie van snelheid en energie ontwikkeld om de beste IPL ontharingsresultaten thuis te bereiken.

Is IPL veilig voor mijn huid?

Ja. Van SmoothSkin apparaten is klinisch bewezen dat ze veilig en effectief zijn, met bijna 4.000 behandelingen uitgevoerd op verschillende huidtinten*.
Alle SmoothSkin apparaten bevatten geïntegreerde UV-filters om je huid te beschermen tegen schadelijk licht en een huidtintsensor om te voorkomen dat het apparaat gaat knipperen, tenzij het volledig contact detecteert met een veilige huidtint.
IPL-technologie is ongeschikt voor gebruik op een zeer donkere huid (of Fitzpatrick huidskleur VI). Donkere huid bevat een grote hoeveelheid pigment (melanine) en zal dus meer licht absorberen, wat in extreme gevallen kan resulteren in mogelijke brandwonden, verkleuring of zelfs littekenvorming. Alle SmoothSkin apparaten zijn uitgerust met veiligheidssensoren om ervoor te zorgen dat ze niet worden geactiveerd op ongeschikte huidskleuren, maar voordat je een SmoothSkin product bestelt, zorg ervoor dat je geschikt bent voor een IPL-behandeling met behulp van deze tabel en vergeet na aankoop niet om een patch test uit te voeren voor de behandeling.

SmoothSkin Pure heeft zelfs een intelligente huidtintsensor die automatisch de energie-output aanpast aan uw individuele huidtint, waardoor u bij elke flits de veiligste optimale behandeling krijgt.

*het totaal aantal behandelingen uitgevoerd in onze SmoothSkin klinische studies

Is IPL veilig voor mijn ogen? Moet ik oogbescherming dragen?

Veiligheid staat voorop bij het ontwikkelen van SmoothSkin apparaten en zijn dus veilig te gebruiken zonder dat oogbescherming nodig is. Sommige gebruikers vinden de flits echter wel fel en geven er de voorkeur aan om tijdens de behandelingen een zonnebril of een zonwerende bril te dragen.
Alle SmoothSkin producten hebben een unieke, ingebouwde veiligheidsfunctie en zullen alleen flitsen wanneer ze stevig tegen uw huid worden gedrukt, nooit in de lucht. Probeer echter nooit op of dicht bij het oog zelf te flitsen.

Doet IPL pijn?

Niet echt. De meeste mensen beschrijven het als een licht tintelend of warm gevoel. In recente klinische studies beoordeelden de gebruikers het ongemak van een SmoothSkin behandeling als slechts 1 uit 10. Dit varieert echter van persoon tot persoon, afhankelijk van de haarkleur en haardichtheid. Als u in het begin een beetje gevoelig bent voor de behandeling, onthoud dan dat SmoothSkin Pure FIT is voorzien van de Gentle Mode, die kan helpen aan de ervaring te wennen.

Wat is het verschil tussen laser en IPL?

Laser en IPL werken beiden om haargroei te voorkomen met licht en warmte om de haarfollikel aan te pakken, in correlatie met de haargroeicyclus. De technologie die wordt gebruikt om het licht toe te dienen is echter heel verschillend - het belangrijkste verschil is het soort licht zelf.
Kort gezegd produceren IPL-apparaten een breed scala aan golflengten licht om een enkele witte flits te produceren. Dit licht kan een oranje/rode gloed hebben wanneer het apparaat tegen de huid flitst, zoals een flits van een fototoestel. Lasers gebruiken één golflengte van licht waardoor één enkele straal ontstaat, zoals een laseraanwijzer.
Als gevolg van deze verschillen verschillen laser- en IPL-behandelingen in termen van
Behandeltijd: Omdat de lichtbundel die bij laserbehandelingen wordt gebruikt zeer geconcentreerd is, hebben laserapparaten een zeer klein behandelingsvenster. Dankzij de bredere lichtflits die bij IPL wordt gebruikt, hebben IPL-apparaten een groter behandelingsvenster en kunnen ze dus een veel groter gebied in één keer bestrijken, wat een veel snellere behandelingstijd betekent in vergelijking met laser. Met SmoothSkin's producten kan je een volledige lichaamsbehandeling (benen, oksels, bovenlip en bikinilijn) in minder dan 10 minuten uitvoeren!
Pijn beoordeling: De enkele, meer puntige lichtbundel die wordt gebruikt tijdens een laserbehandeling wordt vaak gemeld als pijnlijker dan een IPL-behandeling.
Kosten: Laserlicht is duur om te genereren, en dus, vooral in salons, komt laserbehandeling met een stevig prijskaartje, terwijl IPL vaak veel betaalbaarder is.
Levensduur van de resultaten: Als tegenprestatie voor het hogere prijskaartje en het pijnniveau, kunnen de resultaten van een laserbehandeling betekenen dat er minder herhalingen nodig zijn tussen de sessies. Maar zoals bij elke vorm van haarreductie op basis van licht, zult u altijd aanvullende behandelingen moeten blijven ondergaan om te voorkomen dat er haren teruggroeien. Met SmoothSkin Pure FIT, ons krachtigste apparaat, hoef je slechts om de 4-8 weken aanvullende behandelingen uit te voeren.
Veiligheid: Laserlicht is zeer krachtig en kan zelfs gevaarlijk zijn. Daarom gebruiken de apparaten voor laserontharing thuis aanzienlijk minder energie, vooral in vergelijking met hun dure tegenhangers in de salon. De bonus van een IPL-behandeling is dat het veel veiliger is om te gebruiken, omdat het licht minder geconcentreerd is, en dus zonder risico thuis kan worden gebruikt voor langdurige resultaten. Van SmoothSkin producten is klinisch bewezen dat ze veilig en effectief zijn en ze maken gebruik van salon-standaard IPL-technologie voor thuisgebruik.
Samenvattend kan IPL dezelfde resultaten geven als laserbehandelingen, zolang u het voorgeschreven behandelingsregime volgt - en u zich houdt aan de aanvullende behandelingen! In ruil voor uw toewijding aan uw regime, kunt u tijd, geld en eindeloze reizen naar de salon besparen door uw behandelingen in het comfort van uw eigen huis uit te voeren. Klinkt goed, toch?

Hoe lang duurt een enkele sessie?

Een volledige lichaamsbehandeling met SmoothSkin duurt slechts 10 minuten of minder!
Om je een indicatie te geven van de behandeltijden:
- Onderbenen: ongeveer 5 minuten
- Bovenbenen: ongeveer 4 minuten
- Oksel, bovenlip en bikinilijn: ongeveer 1 minuut

Waarom moet ik herhalingsbehandelingen doen?

Zoals voor alle IPL- of laserbehandelingen voor thuisgebruik geldt, duurt één behandeling niet eeuwig. Als je de eerste behandeling hebt gehad, moet je de haren af en toe blijven behandelen om te voorkomen dat de haargroei weer begint.

Waarom moet ik om te beginnen het apparaat 12 weken blijven gebruiken?
Haren groeien in drie verschillende en opeenvolgende fasen, en niet alle haren bevinden zich op elk moment in dezelfde fase. Omdat de IPL behandeling alleen effectief is in één bepaalde fase (de Anagen 'groeifase', mocht je het je afvragen), moet je het behandelingsregime volgen tot je de gewenste resultaten ziet. Als je het aanbevolen regime volgt, is de kans groot dat je alle haartjes die je bij eerdere behandelingen hebt gemist, wegwerkt. Superlogisch eigenlijk. Na 12 weken kan je tot 93% haarreductie* zien.

p benen, na 12 weken

Welke resultaten kan ik verwachten?

Wij raden een behandelprogramma van 12 weken aan om de voordelen van IPL-ontharing volledig te ervaren. Hieronder staat een overzicht van wat je normaal gesproken kunt verwachten:
- Na 4 weken, zien de gebruikers een merkbare vermindering van het haar.
- Na 8 weken neemt de haargroei aanzienlijk af
- Na 12 weken zien gebruikers een gemiddelde haarreductie van 73%, met sommigen tot 93% haarreductie.*
*na 12 weken (benen)

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat zie?

Je kan zichtbare resultaten zien in slechts vier weken, afhankelijk van uw eigen haargroeicyclus. *
* de meerderheid van de deelnemers aan het klinisch onderzoek beweerde na 4 weken een merkbare haarreductie te zien

Is IPL permanent?

SmoothSkin is 's werelds beste IPL-ontharingsmerk voor veilige, snelle en permanente haarreductie*. Zoals voor alle IPL- of laserbehandelingen voor thuisgebruik geldt, is één behandeling niet blijvend.
Je moet het apparaat 12 weken lang eenmaal per week gebruiken. Dit komt omdat haar in drie verschillende en opeenvolgende fasen groeit en niet alle haren zich op een bepaald moment in dezelfde fase bevinden. Omdat de IPL-behandeling alleen effectief is in één bepaalde fase van de haargroeicyclus (de Anagen 'groeifase', mocht je het je afvragen), moet je het behandelingsregime volgen tot je de gewenste resultaten ziet. Als je het aanbevolen regime volgt, is de kans groot dat je alle haren die je bij eerdere behandelingen hebt gemist, wegwerkt. Na 12 weken kan je tot 93% haarreductie** zien.
Na de eerste behandeling moet je de haren af en toe blijven behandelen om hergroei van haren te voorkomen. Maar het mooie is dat de SmoothSkin apparaten hergroei van haartjes voorkomen zolang je regelmatig blijft behandelen, dus zolang je de behandelingen volhoudt, zal je nooit meer last hebben van stoppels op je benen of oksels.
* Bron: Maia Research Services: Global IPL Hair Removal Devices Market Research Report - 2019-2020 wereldwijde verkoopvolume voor IPL-apparaten voor thuisgebruik
**op benen, na 12 weken

Werkt IPL echt?

Ja! We hebben bijna 4.000 klinische behandelingen uitgevoerd op honderden vrouwen met verschillende huidtinten om ervoor te zorgen dat onze producten veilig en effectief zijn in het verwijderen van ongewenst haar*. Gebruikers zien meestal een merkbare haarvermindering in slechts 4 weken en klinische studies hebben een langdurige haarvermindering aangetoond een jaar na de laatste SmoothSkin behandeling.
*Het totaal aantal behandelingen uitgevoerd in onze SmoothSkin klinische studies.

Hoe werkt IPL?

SmoothSkin apparaten maken gebruik van Intense Pulsed Light (IPL) om de haarcyclus te doorbreken en hergroei te voorkomen.
Lichtenergie wordt overgebracht door het huidoppervlak en geabsorbeerd door melanine aanwezig in de haarschacht. Die lichtenergie wordt omgezet in warmte-energie (onder het huidoppervlak), waardoor haren niet meer teruggroeien. Behandelde haren vallen in de loop van een paar dagen tot 1-2 weken vanzelf uit.
Na de eerste behandelperiode moet je de behandeling regelmatig herhalen om te voorkomen dat de haren opnieuw gaan groeien. Maar het mooie is dat de SmoothSkin apparaten hergroei van haar voorkomen zolang je regelmatig blijft behandelen, dus zolang je de behandelingen blijft doen zal je nooit meer last hebben van stoppels op je benen of oksels. Hoera!