Veelgestelde vragen - Is IPL geschikt voor jou?

Zal ik sneller resultaat zien als ik mijn SmoothSkin twee keer in één week gebruik?

Nee - wij raden aan het apparaat niet meer dan één keer per week te gebruiken. Dit zal geen ander effect hebben dan dat het je huid irriteert.

Kan ik mijn SmoothSkin product over mijn tatoeages gebruiken?

Nee, SmoothSkin is niet geschikt voor gebruik op tatoeages.

Kan ik SmoothSkin gebruiken tijdens zwangerschap of het geven van borstvoeding?

Nee, gebruik de SmoothSkin apparaten niet als je zwanger bent of borstvoeding geeft, aangezien onze apparaten niet getest zijn op deze personen.

Werkt SmoothSkin op blond, grijs, of rood haar?

IPL is niet geschikt voor de behandeling van grijs, rood of zeer licht blond (of wit) haar. Zeer licht blond en grijs haar bevat niet genoeg melanine om de lichtenergie in de follikel te absorberen, terwijl rood haar een andere vorm van melanine bevat die niet reageert op IPL. Het is mogelijk om resultaten te zien bij de behandeling van donkerder blond haar, maar het kan zijn dat je een paar extra behandelingen nodig hebt om hetzelfde niveau van haarreductie te krijgen.

Werkt SmoothSkin op Aziatische, Oosterse, donkere of gebruinde huid?

Ja, SmoothSkin is geschikt voor alle huidtypes - behalve een zeer donkere huidskleur.
Voordat je een SmoothSkin product bestelt, zorg ervoor dat je huidskleur geschikt is met behulp van deze tabel. Vergeet niet om altijd een patch test uit te voeren voor de eerste behandeling.

Kan ik mijn SmoothSkin apparaat gebruiken op sproeten of moedervlekken?

Nee - gebruik het apparaat niet op grotere, zeer donkere sproeten of moedervlekken.

Wat is de aanbevolen minimum leeftijd voor gebruik?

Wij raden personen onder de 18 jaar niet aan om SmoothSkin IPL-apparaten te gebruiken. De apparaten zijn niet getest op deze leeftijdsgroep, en het lichaam ondergaat een aantal hormonale veranderingen tijdens de adolescentie, dus behandelingen kunnen minder effectief zijn in deze periode als gevolg van snelle haargroei.

Kan ik SmoothSkin gebruiken op zichtbare aderen op het gebied dat ik wil behandelen?

We raden je aan hiervoor een arts te raadplegen, omdat dit afhankelijk kan zijn van de diepte of prominentie van de aderen.

Kan ik SmoothSkin gebruiken op rosacea (rode lijntje op benen en gezicht)?

Nee - SmoothSkin wordt niet aanbevolen voor gebruik op gebieden met rosacea.

Ik heb diabetes, kan ik SmoothSkin gebruiken?

Nee. Wij bevelen de SmoothSkin hulpmiddelen niet aan voor gebruik bij mensen met diabetes.

Ik heb epilepsie, kan ik SmoothSkin gebruiken?

Nee. Als je lijdt aan epilepsie, kan het knipperende licht van het SmoothSkin-apparaat een epileptische aanval uitlokken.

Zijn er medische aandoeningen die ervoor zorgen dat ik SmoothSkin niet mag gebruiken?

Ja - er zijn een aantal aandoeningen die invloed kunnen hebben op je geschiktheid voor IPL-behandeling.
Deze omvatten (maar zijn niet beperkt tot): huidkanker, of een andere gelokaliseerde kanker in de te behandelen gebieden; geschiedenis van vasculaire aandoeningen, zoals de aanwezigheid van spataderen of vasculaire ectasie in de te behandelen gebieden, huid die gevoelig is voor licht en gemakkelijk huiduitslag of een andere allergische reactie ontwikkelt; diabetes, lupus erythematodes, porfyrie, congestieve hartaandoeningen, huidinfecties, eczeem, brandwonden, ontsteking van de haarzakjes, open wonden, schaafwonden, herpes simplex, wonden of laesies en hematomen op de te behandelen zones.
Deze lijst is niet volledig, als je meer uitleg nodig hebt of twijfelt, raadpleeg dan je arts.

Ik neem medicijnen. Heeft dit invloed op mijn geschiktheid voor IPL?

Ja. Bepaalde medicijnen en huidverzorgingsproducten kunnen lichtgevoelige eigenschappen hebben die een negatieve reactie op de IPL-behandeling kunnen veroorzaken.
Raadpleeg de bijsluiter van alle medicijnen of huidverzorgingsproducten met actieve bestanddelen die je momenteel gebruikt en neem contact op met je huisarts als je meer informatie nodig heeft.

Is IPL geschikt voor mij?

IPL is veilig en effectief voor gebruik op de meeste huidtinten, maar er zijn een aantal gevallen waarin we het gebruik van IPL behandeling niet aanraden.
Allereerst is IPL ongeschikt voor de behandeling van grijze, rode of zeer lichtblonde (witte) haren. Zeer licht en grijs haar bevat niet genoeg melanine om de lichtenergie in het haarzakje te absorberen, terwijl rood haar een andere vorm van melanine bevat die niet gevoelig is voor IPL. Het is mogelijk om resultaten te zien bij de behandeling van donkerder blond haar, maar het kan zijn dat je een paar extra behandelingen nodig hebt om hetzelfde niveau van haarreductie te bereiken.
IPL is ook ongeschikt voor gebruik op een zeer donkere huid (of Fitzpatrick huidskleur VI). Dit heeft alles te maken met de manier waarop de technologie zelf werkt. Donkere huid bevat een grote hoeveelheid pigment (melanine) en zal dus meer licht absorberen, wat in extreme gevallen kan resulteren in mogelijke brandwonden, verkleuring of zelfs littekenvorming. Alle SmoothSkin apparaten zijn uitgerust met veiligheidssensoren om ervoor te zorgen dat ze niet worden geactiveerd op ongeschikte huidskleuren, maar voordat je een SmoothSkin product bestelt, zorg ervoor dat je geschikt bent voor IPL behandeling met behulp van deze tabel en vergeet na aankoop niet om een patchtest uit te voeren 24 uur vóór de eerste behandeling.
Vergeet niet dat de huidskleur in de gebieden die je wenst te behandelen lichter kan zijn dan de gebieden die vaak worden blootgesteld aan zonlicht, zoals armen of benen, dus houd hier rekening mee bij het controleren of je huidskleur geschikt is.
Tot slot wordt IPL niet aanbevolen bij personen
- met huidkanker
- met huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis
- met medische aandoeningen zoals diabetes of epilepsie
- die medicijnen gebruiken die gevoeligheid voor licht kunnen veroorzaken, waaronder sommige acnebehandelingen en antidepressiva;
- met een aantal tatoeages of moedervlekken in het gebied dat zij wensen te behandelen.