Veelgestelde vragen - Algemene problemen oplossen

Het jeukt flink, wat moet ik doen?

Jeuk is een veel voorkomende bijwerking van een IPL-behandeling. Echter, als je intense jeuk hebt die niet is verdwenen na 24 uur, stop dan onmiddellijk met het gebruik van het apparaat en raadpleeg je huisarts voordat je SmoothSkin weer gebruikt.

Ik denk dat ik een bijwerking (lichte blaarvorming of een brandig gevoel) heb gehad van de behandeling – wat moet ik doen?

Stop onmiddelijk met de behandeling. Wij raden je aan je huisarts om advies te vragen.

Ik heb de instructies gevolgd, maar ik zie geen resultaat. Wat moet ik doen?

SmoothSkin heeft klinisch bewezen resultaten. Echter, iedereen is anders. Het succes van de behandeling kan afhangen van een aantal factoren, zoals de juiste groeifase van het haar, of zelfs hormonale veranderingen of onevenwichtigheden.
Heb je de behandeling van 12 weken volledig doorlopen?
Haargroei is cyclisch en IPL-behandelingen zijn alleen effectief tijdens één van de drie groeifasen (de zogenaamde Anagene fase). Niet alle haren bevinden zich op hetzelfde moment in dezelfde fase en daarom moet je de behandelingen blijven volgen. Het kan zijn dat je een behandeling hebt gemist of dat je het haar niet in de juiste fase hebt gepakt.
Heb je de haartoonkaart gecontroleerd?
Hoewel het apparaat kan knipperen, heeft IPL weinig of geen effect op van nature zeer blond, grijs of rood haar. Het is mogelijk om resultaten te zien bij de behandeling van donkerder blond haar, maar het kan ook zijn dat je een paar extra behandelingen nodig hebt om hetzelfde niveau van haarreductie te krijgen.
Heb je geprobeerd om hardnekkige gebieden meerdere keren in één behandelsessie te behandelen?
Met SmoothSkin Bare FIT kan je hardnekkige gebieden, zoals de oksels, vaker behandelen, waarbij je het apparaat maximaal 3 keer over hetzelfde gebied laat gaan. Zorg ervoor dat je het apparaat tussen de flitsen door verplaatst en dan teruggaat naar de oorspronkelijke plaats, in plaats van direct 3 keer achter elkaar dezelfde plek te behandelen.
Neem contact met ons op voor extra ondersteuning en tips in elke fase van uw SmoothSkin traject.

Hoe activeer ik de glij- of stempelmodus?

Om de stempelmodus op je SmoothSkin apparaat te gebruiken, plaats je de handset op de huid, druk je op de activeringsknop en laat je deze weer los. Haal het apparaat van de huid af voordat je het voorzichtig opnieuw aanbrengt op het volgende behandelingsgebied. Dit is het beste voor kleine zones, zoals oksels en gezicht.
Om de glijmodus te gebruiken, plaats je het apparaat op de huid, hou je de activeringsknop ingedrukt en glij je met het SmoothSkin apparaat over de huid tussen de flitsen door. Probeer het toestel met een constante snelheid te bewegen, zodat je een volledige dekking krijgt zonder overlappingen of gemiste zones. Draai of pas het toestel lichtjes aan om ervoor te zorgen dat er goed huidcontact is tijdens de glijdmodus. Onze unieke veiligheidssensor voorkomt flitsen als het apparaat geen volledig contact maakt met je huid. Dit werkt het beste voor grotere gebieden zoals je benen of (onder)armen.