Veelgestelde vragen - Pure FIT ondersteuning

Hoe maak ik de precisieknop schoon?

Veeg voorzichtig af met een zachte, droge doek. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing voor verdere aanwijzingen.

Hoe bevestig of verwijder ik de precisieknop?

De precisiekop wordt eenvoudig op de voorkant van het toestel bevestigd via een interne magneet aan de voorkant van het apparaat. Deze magneet houdt de kop op zijn plaats terwijl je het gebied behandelt. Gewoon losmaken of opnieuw vastmaken dus, afhankelijk van het gebied dat je behandelt.

Waarom zou ik het precisie opzetstuk gebruiken?

SmoothSkin Pure FIT wordt geleverd met een afneembare precisiekop die perfect is voor kleinere, lastige gebieden zoals bovenlip, scheenbenen, vingers en tenen.
Het gebruik van de precisiekop zal het apparaat iets vertragen, dus wij adviseren het alleen te gebruiken wanneer dit nodig is, om er zeker van te zijn dat je de snelst mogelijke behandeling krijgt.

Waarom kan ik mijn SmoothSkin Pure FIT apparaat niet activeren?

SmoothSkin Pure FIT is uitgerust met huidcontactsensoren die je huidcontact voor elke flits controleren, om ervoor te zorgen dat het apparaat veilig is om te gebruiken. De sensoren moeten volledig in contact zijn met het te behandelen gebied om het apparaat te laten flitsen.
Als het apparaat niet volledig in contact is met het te behandelen gebied, zal het apparaat niet flitsen. Probeer de positie van het apparaat aan te passen en gebruik het precisieopzetstuk om ervoor te zorgen dat er volledig contact wordt gemaakt, met name op meer lastige plaatsen zoals armen en schenen.
Het is mogelijk dat het gebied dat u probeert te behandelen niet geschikt is voor IPL-behandeling. SmoothSkin Pure FIT bevat een intelligente huidtintsensor die automatisch uw huidtint detecteert en de optimale behandelingsinstelling selecteert. Door de aard van de Intense Pulsed Light technologie is SmoothSkin Pure FIT niet geschikt voor de behandeling van een zeer donkere huid (of Fitzpatrick huidskleur 6). Als het apparaat detecteert dat uw huidtint niet veilig een IPL-behandeling kan ondergaan, zal het niet knipperen en zal de aan/uit-balk rood oplichten. Raadpleeg onze huidtintenkaart voor meer informatie.

Waarvoor dienen de verschillende comfortmodi voor?

De Power Modus is de hoogste energie-instelling van het apparaat. De Power Mode geeft de beste resultaten, omdat het maximale vermogen wordt gebruikt dat mogelijk is voor jouw unieke huidskleur. Deze stand werkt bijzonder goed op hardnekkige gebieden waar het haar meestal wat dichter is, zoals de oksels en de bikinilijn.
De Gentle Modus kan gebruikt worden op de meer gevoelige zones, of als je de Power Mode oncomfortabel vindt. Als je het apparaat in deze stand gebruikt, wordt er minder vermogen afgegeven en Zal je merken dat er minder Power Bar-indicatoren oplichten wanneer je het apparaat op je huid gebruikt.
De Speed Modus is de snelste stand, maar dus ook de stand met het laagste vermogen. De Speed Modus is het meest geschikt voor het behandelen van grotere oppervlakken met minder haar (zoals armen of benen), of wanneer je snel door het behandelde gebied wilt gaan. Deze stand kan ook worden gebruikt als onderhoudsmodus, om hergroei van het haar tegen te gaan na je eerste behandelperiode.

Hoe wissel ik van comfortmodus?

De aan/uit-stand is de standaardinstelling wanneer het apparaat wordt aangezet. Je kan tussen de drie modi schakelen door op de modusknop onder de hoofdactiveringsknop te drukken.
Je kan het SmoothSkin Pure FIT apparaat in de stempelmodus gebruiken om kleinere gebieden te behandelen of in de glijdmodus om grotere gebieden snel te behandelen. De stempelmodus wordt geactiveerd door één keer op de SS-knop te drukken.
De glijdmodus wordt geactiveerd door de SS-knop stevig ingedrukt te houden terwijl je over het te behandelen gebied glijdt. Het apparaat zal continu knipperen voor een supersnelle en soepele behandeling.

De stroombalkindicatoren aan de zijkant van het ontharingsapparaat branden of knipperen in een onbekend patroon. Wat kan ik doen?

SmoothSkin Pure FIT zal eventuele foutmeldingen weergeven door middel van combinaties van lampjes op de stroombalken aan de zijkanten van de handset. Dit geeft aan dat er iets fout is met het apparaat. Stop met het gebruik van het apparaat en neem contact met ons op.

Is het normaal of oké dat er een brandlucht te ruiken is tijdens het gebruik?

Een brandlucht tijdens het gebruik kan erop wijzen dat de behandelingszone niet goed voorbereid is voor de behandeling. De huid moet volledig haarvrij zijn (scheer voor de beste resultaten), gereinigd en gedroogd. Als het haar niet volledig verwijderd is, kan het de voorkant van het apparaat beschadigen. Indien er zichtbare haren boven het huidoppervlak achterblijven, kunnen deze verbranden tijdens de behandeling met uw SmoothSkin apparaat. Indien je toch bezorgd bent, stop de behandeling en neem contact met ons op!

Hoe reinig ik mijn SmoothSkin apparaat?

Veeg het apparaat voorzichtig af met een zachte, droge doek en zorg ervoor dat het glazen filter onbeschadigd is na elk gebruik. De kop van het apparaat (het gouden of zilveren deel) kan worden verwijderd. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing voor verdere aanwijzingen.

Is het de bedoeling dat het glas tegen het behandelingsraam zit?

Nee, het is niet de bedoeling dat er glas tegen de huid zit. Het glasfilter is verzonken in het apparaat.

Er zit een luchtbel, kleine donkere vlek of vertroebeling in de lamp – is dit normaal?

Dit is volkomen normaal, de lamp is van hoge kwaliteit en heeft de hoogste kwaliteitscontroles doorstaan. Dit heeft geen invloed op het uitgangsvermogen.

De eerste stroombalkindicator aan de zijkant van mijn SmoothSkin Pure FIT brandt rood – wat moet ik doen?

Het is mogelijk dat het gebied dat je probeert te behandelen niet geschikt is voor een IPL-behandeling. SmoothSkin Pure FIT bevat een intelligente huidtintsensor die automatisch je huidtint detecteert en de optimale behandelingsinstelling selecteert. Vanwege de aard van de Intense Pulsed Light technologie, is SmoothSkin Pure FIT niet geschikt voor de behandeling van een zeer donkere huidskleur (Fitzpatrick huidskleur 6). Raadpleeg onze huidtintenkaart voor meer informatie.

Het voorste (goud- of zilverkleurige) deel van mijn SmoothSkin apparaat heeft zwarte vlekken. Wat moet ik doen?

Dit wordt veroorzaakt door achtergebleven haren, stoppels of vuil op het huidoppervlak en heeft geen enkele invloed op de prestaties van het apparaat.
Zorg ervoor dat je in de toekomst het gebied dat je wilt behandelen onmiddellijk voor de behandelingen hebt geschoren en gereinigd. Als je apparaat gemarkeerd is, verwijder dan het gouden of zilveren front en reinig het volgens de instructies in de gebruiksaanwijzing.
Als je nog steeds bezorgd bent, neem dan contact met ons op voor verder advies.

Ik krijg mijn SmoothSkin Pure FIT apparaat niet aan de praat?

Controleer eerst of:
- de stekker in het stopcontact zit
- de huidtintsensor aan de voorkant van het apparaat verlicht is
- de huidsensoren stevig tegen de huid zijn aangedrukt voor een goed contact
Als je apparaat nog steeds niet werkt, neem dan contact met ons op voor verdere hulp.

Hoe lang gaat mijn SmoothSkin Pure FIT apparaat mee?

SmoothSkin Pure FIT biedt een onbeperkt aantal flitsen, voor resultaten die een leven lang meegaan. Alle producten hebben 2 jaar fabrieksgarantie tegen defecten.

Hoe werken de intelligente huidsensoren?

Onze unieke Smart Skin-sensor levert automatisch veilige optimale behandelingen afgestemd op je huid. Wanneer de huidtintsensoren op het behandelgebied worden geplaatst, wordt het blauwe licht dat door de sensoren wordt uitgezonden, teruggekaatst door je huid. Het apparaat detecteert dan niet alleen of jouw huid geschikt is voor behandeling, maar stemt ook de geleverde energie af op je unieke huidskleur, om de resultaten veilig te maximaliseren.

Hoe vaak moet ik mijn SmoothSkin Pure FIT gebruiken?

Om het meeste uit de SmoothSkin Pure FIT te halen, begin je met het één keer per week te gebruiken gedurende 12 aaneengesloten weken. Er is geen verhoogd voordeel van het gebruik van uw SmoothSkin Pure FIT méér dan eenmaal per week.
In de eerste paar weken Zal je nog enkele haren zien groeien - relax. Dit zijn waarschijnlijk de haren die niet behandeld zijn in hun groeifase (dit is wanneer IPL het meest effectief is). Zorg er wel voor dat je de behandelingen blijft volgen. Vanaf ongeveer 4 weken zou je een vermindering van de haargroei moeten zien. Er zullen nog steeds haren zijn die behandeld moeten worden, omdat je elke haar in de juiste fase moet flitsen, maar met voortdurende behandelingen zullen er geen haren meer teruggroeien.
Binnen 4 weken zou je een vermindering van de haargroei moeten zien. Er zullen nog steeds haren zijn die behandeld moeten worden omdat elke haar in de juiste fase geflitst moet worden, maar met voortdurende behandelingen zal je blijvende haarvermindering zien. Als je eenmaal de gewenste resultaten hebt bereikt, moet je nog steeds om de vier tot acht weken een herhalingsbehandeling uitvoeren om hergroei van de haren te voorkomen.